Daar komt de bruid...

Trouwen op de Dag van de Romantische Muziek

Trouwen in het mooiste park van Rotterdam met de zoete klanken van klassieke muziek op de achtergrond, de dag van je dromen en duizenden gasten die zich vergapen aan de prachtige jurk van de bruid. Klinkt als een onbetaalbare bruiloft, maar het is haalbaar voor iedereen!

Sinds 2015 is het mogelijk om te trouwen op Rotterdams oudste muziekfestival. Het huwelijk wordt door een bevoegde trouwambtenaar gesloten en is daarmee dus officieel. Liefdeskoppels kunnen ook de trouwbelofte vernieuwen op de Dag.

Trouwen

Samen met één van de trouwambtenaren van de Gemeente Rotterdam, Hendrina Veldhuyzen, wordt tijdens een persoonlijk gesprek met het paar de ceremonie voorbereid. Hendrina krijgt zo de mogelijkheid een invulling aan deze gebeurtenis te geven zoals het paar dat wenst, met ruimte voor vrolijkheid en emotie, met aandacht voor getuigen, tradities en culturele achtergrond, een ceremonie in een romantische stijl, met een vleugje charme,humor en warmte.
Om een wettig huwelijk te kunnen voltrekken op de Dag van de Romantische Muziek, dient het paar tijdig van tevoren een afspraak te maken bij de Gemeente Rotterdam (via de Stadswinkel) en aangifte te doen van het huwelijk (in ondertrouw gaan). Liefdesparen kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met de organisatie van de Dag van de Romantische Muziek. Voor het vernieuwen van de trouwgelofte is het maken van een afspraak bij de gemeente niet nodig.

Nog een keer 'JA' zeggen

Om diverse redenen geven geliefden elkaar een tweede keer het jawoord, een jubileum, als het tijd is voor een nieuwe start of gewoon omdat u nog zielsveel van elkaar houdt. Op de Dag van de Romantische Muziek bezegelen u en uw geliefden opnieuw uw geloften.

In het mooiste stukje van het Park staat een klein podium versierd met bloemenbogen. Hier spreken jullie onder begeleiding van Hendrina opnieuw de geloften uit. Dit neemt ongeveer een kwartier in beslag, waarna jullie verder kunnen napraten. Er is plek voor ongeveer 50 gasten om te zitten, maar het is geen probleem om te staan aan de rand van de Hagen. De ceremonie is niet afgesloten, dus er kunnen ook mensen die u niet kent meegenieten van de ceremonie. Na afloop kunt u met uw gasten nagenieten met een drankje.

Meer weten over trouwen of je belofte vernieuwen op de Dag van de Romantische Muziek? Neem contact met ons op via het contactformulier.