Nieuwsbrief ontvangen?

Zondag 19 augustus 2018

Het Park bij de Euromast

Over de Dag van de Romantische Muziek

EEN STUKJE GESCHIEDENIS IN ROTTERDAM

De Dag van de Romantische Muziek is het oudste en grootste klassieke muziekfestival van Rotterdam. In 1986 organiseerde Stichting Buitengoed de eerste Dag van de Romantische Muziek, toen nog een heel klein festival met één podium. In de afgelopen 30 jaar is de Dag uitgegroeid tot een festival dat een icoon is voor Rotterdam.

Al in 1854 was Het Park de plek voor een internationaal klassieke muziek festival waar de beroemde componist en pianist Franz Liszt optrad. Het Park zit dus vol met geschiedenis! Het Park is een ontwerp van Zocher, net als het park van Keukenhof, volledig in de romantische stijl en daarom een perfect decor.

Locatie: Het Park bij de Euromast

Baden Powelllaan 14
3016 GJ Rotterdam

Hoe kom je er?

Openbaar vervoer:
 • Tram: Lijn 8 halte Kievitslaan
 • Metro: Halte Coolhaven of Dijkzicht

Parkeren:
Wij raden het af om per auto te komen i.v.m. beperkte parkeergelegenheid.
Parkeren is mogelijk (tegen betaling):

 • Westerkade
 • Parkeergarage van het Erasmus MC
 • Parkeergarage van Q-Park op het Loydkwartier
 • Parkeergarage Museumpark Parkeergarage onder de Erasmusbrug

Kom lekker op de fiets! Maar parkeer je fiets a.u.b. buiten het park en niet op het festivalterrein.

Praktische informatie

De gratis festivals in Rotterdam zijn langszaam aan het verdwijnen, dat vinden wij erg jammer. Stichting Cultuurbrigade wil de Dag van de Romantische Muziek graag vrij toegankelijk houden álle Rotterdammers. Om dit doel te ondersteunen vragen wij onze bezoekers om een vrijwillige bijdrage. Dit is niet verplicht, maar wel erg gewenst. Geven = Romantisch!

Het festival is ook goed toegankelijk voor mindervaliden of mensen in een rolstoel. Er is een invalidentoilet op het festivalterrein en voldoende zitgelegenheid bij de podia en in de rest van het park.

Huisregels

"Zoals het een goede gastheer betaamt stel ik mijzelf ten doel het al mijn gasten zo comfortabel mogelijk te maken. Daarom wil ik u graag attenderen op onderstaande huisregels waarmee we samen de Romantiek kunnen bewaken."
Hans Mosselman – Festivaldirecteur

 1. Een grote zelf meegebrachte picknick is alleen toegestaan op het Picknickveld. Door iets lekkers te kopen bij ParkProeven steun je bovendien het festival!  
 2. De stoelen moeten bij de podia blijven staan en dus niet gaan zwerven door het Park. 
 3. Uit veiligheidsoverwegingen vragen wij u om geen grote tassen of dozen mee te nemen. 
 4. Rondom de podia verzoeken we u om stil te zijn, zodat al onze gasten kunnen luisteren naar de prachtige optredens. Dit is vooral voor het plezier van onze bezoekers, maar ook voor die van de optredende artiesten.  
 5. Wij rekenen erop dat de aanwezige afvalbakken voor hun doel gebruikt worden.Pas op met glas! Er lopen ook mensen, kinderen en dieren op blote voeten in het Park  
 6. Onder de 18 geen alcohol