Dag van de Romantische Muziek

Zondag 19 augustus
12:00 - 21:00

Het meest romantische festival van Rotterdam

De Dag van de Romantische Muziek is een Rotterdams festival in Het Park bij de Euromast. De 32ste editie van het festival vindt dit jaar plaats op zondag 19 augustus. Op drie podia verspreid door het park worden klassieke - en romantische muziek concerten gegeven. De musici zijn van topniveau - met bekende namen en veel aandacht voor opkomend talent. Het doel van de Dag is klassieke muziek toegankelijk en bereikbaar maken voor alle Rotterdammers. 

Stichting Cultuurbrigade wil de Dag van de Romantische Muziek graag vrij toegankelijk houden álle Rotterdammers. Om dit doel te ondersteunen vragen wij onze bezoekers om een vrijwillige bijdrage van € 2. Dit is niet verplicht, maar wel erg gewenst. Geven = Romantisch!

Picknicken

tijdens de Dag van de Romantische Muziek

Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee te nemen het festival terrein op. Er is een Picknickveld dat volledig is ingericht om eigen meegebrachte consumpties te nuttigen. Een flesje water mag wel mee het terrein op, dit kan ook gratis bijgevuld worden. Op het festivalterrein zijn bij diverse barren en mobiele keukens lekkere happen en drankjes te krijgen. Met het kopen van een consumptie op het festivalterrein steun je ook nog eens de Dag van de Romantische Muziek!

Plattegrond

Locatie: Het Park

Al in 1854 was Het Park de plek voor een internationaal klassieke muziek festival waar de beroemde componist en pianist Franz Liszt optrad. Het Park zit dus vol met geschiedenis. Het Park is een ontwerp van Zocher, net als het park van Keukenhof, volledig in de romantische stijl en daarom een perfect decor voor Romantische Muziek.

Klassieke muziek voor iedereen

Op de Dag wordt klassieke muziek gepresenteerd in een ontspannen setting, je kan plaatsnemen op de stoelen bij het podium of aanschuiven in het gras. Het programma is breed en gevarieerd, er worden ook uitstapjes gemaakt buiten de klassieke muziek, naar jazz, tango, fado en Franse chansons, binnen het Romantische thema. De Dag biedt een podium aan jong, aanstormend en nog onbekend talent.

Geschiedenis van de Dag van de Romantische Muziek

De Dag van de Romantische Muziek is het oudste en grootste klassieke muziekfestival van Rotterdam. In 1986 organiseerde Stichting Buitengoed de eerste Dag van de Romantische Muziek, toen nog een heel klein festival met één podium. In de afgelopen 3 decennia is de Dag uitgegroeid tot een festival dat een icoon is voor Rotterdam. Sinds 2012 wordt de Dag van de Romantische Muziek georganiseerd door Stichting Cultuurbrigade.

Nieuwsbrief ontvangen?
Contact

Stichting Cultuurbrigade

010 7370966
info@cultuurbrigade.nl