Stichting Muziek in Huis presenteert: Liedduo Vogel & Vegter.

Stichting Muziek in Huis brengt sinds 1999 muziek naar de mensen toe. 
De Stichting Muziek in Huis (MiH) beoogt met haar concerten de kwaliteit van leven te verhogen van ouderen en zieken. Jaarlijks organiseert MiH meer dan 600 kamerconcerten door professionele ensembles. Ieder jaar genieten ruim 30.000 mensen van deze concerten. In mei 2014 onderstreepte H.M. Koningin Máxima het belang van het werk van Muziek in Huis door het bijwonen van een van de jubileumconcerten. 
 
“Bij Stichting Muziek in Huis gaat het niet om wat mensen niet meer kunnen, maar om wat ze nog wél kunnen: genieten van klassieke muziek, genieten van mooie momenten! Met muziek spreken we het gezonde deel van ál onze luisteraars aan. Want mensen zijn nooit te oud of te ziek om geroerd te worden door muziek. We beogen met de concerten de kwaliteit van leven van ouderen en zieken te verhogen. Daarom brengen wij concerten naar de mensen toe, die dit anders niet kunnen meemaken. En dat – zo mogen we al 17 jaar ervaren – betekent vaak heel veel voor hen. 
 
Natuurlijk doen we dit niet alleen. Financiële bijdragen van vrienden en particuliere fondsen maken het mogelijk dat Muziek in Huis jaarlijks 30.000 luisteraars kan bereiken met haar concerten. En dankzij de inzet van de fantastische vrijwilligers op de locaties en concertbegeleiders kunnen de bewoners die uitvoeringen onbezorgd bijwonen, genieten van prachtige muziek en in heel andere sferen komen.” 
 
HET ENSEMBLE: VOGEL & VEGTER 
Het ensemble Vogel & Vegter, bestaande uit Johanneke Vogel - sopraan, Heleen Vegter - piano, brengt een gevarieerd programma. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.  
 
Johanneke Vogel (sopraan) en Heleen Vegter (piano) ontmoetten elkaar tijdens een masterclass van Charlotte Margiono en Jon Thorsteinson waar zij muziek van Scandinavische componisten onder de loep namen. Klassiek lied is voor hen beiden een passie. De combinatie van tekst en muziek die door zoveel verschillende componisten gebruikt is, is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zij verbinden graag bekend en onbekend repertoire op een verrassende manier met elkaar in hun afwisselende liedprogramma’s.  
 
Sopraan Johanneke Vogel is veelal in lied en oratorium te horen, maar ze schroomt niet om ook muziektheater te maken en opera/operette te zingen. Ze is door het hele land in verschillende zalen en kerken te horen. Graag organiseert ze ook zelf concerten met een pianist of met verschillende instrumentalisten. Daarom organiseert ze jaarlijks een tuinconcert waar mensen ongedwongen en in een fijne entourage kunnen genieten van mooie klassieke muziek, zittende op hun eigen stoeltje of picknickkleed. In 2009 studeerde Johanneke af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en wordt ze op dit moment gecoacht door Charlotte Margiono.  
 
 
Pianiste Heleen Vegter studeerde in Arnhem bij Frank van de Laar, en specialiseerde zich tijdens haar masteropleiding in liedbegeleiding. Zij volgde masterclasses bij Rudolf Jansen, Ronald Brautigam Marien van Nieukerken ea. Momenteel is zij werkzaam als pianiste in de praktijk van Charlotte Margiono. Ze speelde op festivals als De Uitmarkt, Operadagen Rotterdam en Cultural Night, Reykjavik. Zij is een veelgevraagd begeleider en werkt oa met zangers als Ana Schwedhelm, sopraan (Mexico), Anna Dowsley, mezzo sopraan (Australië) en Guja Sandholt, sopraan (IJsland). Zij nam deel aan liedmasterclasses van het Internationaal Vocalisten Concours met Elly Ameling en het Internationaal Liedfestival in Zeist met Elly Ameling en Julius Drake. Zij is een Britten-Pears Young Artist 2017 en 2018 en werd persoonlijk uitgenodigd door Malcolm Martineau voor zijn Crear-mastercourse in Schotland. 
 
 
PROGRAMMA: 
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): "Ich wandle unter Blumen” 
Franz Schubert (1797-1828): “Das Veilchen” 
Robert Schumann (1810-1856): 
“Heidenröslein” 
“Lotosblume” 
“Du bist wie eine Blume Die Rose, die Lilie, die Taube”  
“Im wunderschönen Monat Mai” 
“Schöne Fremde” 
Edvard Grieg (1843-1907): ”Zur Rosenzeit” 
Hugo Wolf (1860-1903): “Blumengruss” 
Richard Strauss (1864-1949): “Die Nacht Das Rosenband” 
 

Nieuwsbrief ontvangen?
Aanmelden
Contact

Stichting Cultuurbrigade

010 7370966
info@cultuurbrigade.nl