Saxofoonkwartet Syrène

Syrène Saxofoonkwartet speelt "Water works" 
 
Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich vernoemd hebben naar de Sirenen uit Homerus' Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken. Syrène wil de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. Het is hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium, dat hen geliefd maakt bij de luisteraar. 
De Syrènes hebben gestudeerd aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag en Utrecht, en zijn als eerste blazersgezelschap verwelkomd op de prestigieuze Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het Syrène Saxofoonkwartet heeft alle grote Nederlandse concertpodia en vele internationale podia weten te bespelen. 
Het motto van Syrène is ‘friszoet & stevig’, een korte uitdrukking om hun talenten te formuleren: pittig, met vrouwelijke finesse en zeer begaafd.  Daarbij zijn de Syrènes het meest in hun element als zij zich bezighouden met hun kwartetspel. 
 
Femke IJlstra– sopraansaxofoon 
Femke Steketee – altsaxofoon 
Annelies Vrieswijk – tenorsaxofoon 
Aukelien Kleinpenning – baritonsaxofoon 
 
'Water works" 
 
Omdat de Syrènes zich het meest thuis voelen in en op het water, duiken de dames wederom het diepe in en komen boven met een ode aan een van hen meest geliefde componist Georg Friedrich Händel en brengen daarmee een geheel nieuwe benadering van zijn befaamde werk Water Music ten tonele. Omdat water als constant element ogenschijnlijk nooit verandert, maar voortdurend stroomt en in beweging is, vormt het hier de schakel tussen verleden en heden.  
 
“Mooi samenspel, prachtige dynamiek, intelligent en met passie gespeeld” 
 
"Leuk dat jullie zo’n leuke inleiding verzorgen voor elk stuk dat jullie spelen. Je luistert anders en hoort meer.” 
 
"They are one of the finest quartets I've ever heard. For balance, precision, and wonderful tonal blending, they are out of this world!" 

Nieuwsbrief ontvangen?
Aanmelden
Contact

Stichting Cultuurbrigade

010 7370966
info@cultuurbrigade.nl