RPHO: VR-beleving & Luisterstoel

Dirigeer zelf en speel virtueel mee in het Rotterdams Philharmonisch Orkest
Voor het eerst kun je zelf in een virtuele virtuele wereld staan middenin een groot symfonisch orkest, het Rotterdams  Philharmonisch Orkest. Je stapt een virtuele wereld binnen en staat letterlijk op het podium tussen de strijkers, pal voor de neus van de dirigent of naast de slagwerkers. Pak de hand van de dirigent en dirigeer zelf Prokofjevs Romeo en Julia.


Hoe werkt het?
Met een VR bril, een hoofdtelefoon en 2 controllers stap je in de 360 graden wereld van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Deze wereld bestaat uit twee onderdelen: een instrumentenwereld en de echte orkestwereld.
1 | De instrumentenwereld.
In deze ruimte zie en hoor je de verschillende instrumenten. Bekijk de instrumenten van dichtbij en bespeel ze zelf. Kies bijvoorbeeld voor de viool of sla zelf op de pauken. Met de controllers pak je de hand van de dirigent en dirigeer je verschillende muziekstukken.
2 | De echte orkestwereld
Bespeel de trompet en sta ineens midden op het podium. In deze gefilmde wereld kun je 360 graden om je heen kijken en heel dichtbij het instrument van je keuze komen.
Je ziet en hoort de musici spelen en kunt verschillende posities kiezen. Zo kun je onder andere voor de dirigent staan, tussen de strijkers of bij het slagwerk. Ondertussen speelt het hele orkest.

Nieuwsbrief ontvangen?
Aanmelden
Contact

Stichting Cultuurbrigade

010 7370966
info@cultuurbrigade.nl