Dominic Seldis

De Britse contrabassist Dominic Seldis kennen we van tv-programma’s als Maestro en De Nieuwe Stradivarius. Bovendien is hij eerste contrabas bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Zijn aanvoerdersrol combineert hij met virtuoze soloconcerten over de hele wereld.  
Seldis is gastdocent aan de Royal Academy of Music en het Trinity College of Music in Londen en aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij gaf masterclasses in onder andere New York, Helsinki, Beijing, Düsseldorf and Zürich. 
 
Met Stand up bass combineert Seldis prachtige muziek met humoristische verhalen. De muziek staat voorop, maar Seldis presenteert het als een heuse stand-up comedian, met spontane grappen, anekdotes en demonstraties. 
 
Seldis wordt voor deze gelegenheid op de piano begeleid door pianiste Celia García-García. Ze hebben elkaar in het Koninklijk Concertgebouworkest ontmoet en ze hebben dit programma al naar verschillende plekken in het land gebracht. 
 
Het programma houden ze graag geheim, maar hopelijk mogen we ons verheugen op componisten als Paganini, Piazzolla, Bernstein en Strauss. 
 
 
De Pers over Dominic Seldis: 
"Muzikaal entertainment van hoog niveau. Seldis is charmant en [..] als musicus zeer serieus. Tussen de enorme hoeveelheid lichte muzikale hapjes zaten absoluut ook pareltjes, en die serveerde Seldis even virtuoos als integer." 
Het Parool 
"Vingers renden over de snaren van boven naar beneden en terug. [..] Op en top acrobatiek" 
Trouw 

Nieuwsbrief ontvangen?
Aanmelden
Contact

Stichting Cultuurbrigade

010 7370966
info@cultuurbrigade.nl